Wat is het belang van visolie?

De inname van omega 3-vetzuren is belangrijk voor de juiste vetzuurbalans, vooral omdat onze voeding naar verhouding veel linolzuur en arachidonzuur bevat (meervoudig onverzadigde omega 6-vetzuren die de tegenhangers en tegenspelers zijn van omega 3-vetzuren). De ratio tussen omega 6- en omega 3-vetzuren in de huidige voeding is ongeveer 10:1 tot 20:1, terwijl deze eigenlijk ongeveer 4:1 dient te zijn. Het beste resultaat met omega 3-vetzuren wordt bereikt als ook de inname van linolzuur (voornamelijk uit zonnebloemolie en maïsolie) aan banden wordt gelegd. Omdat de lichaamsvoorraad van EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) beperkt is, is het belangrijk te zorgen voor een regelmatige aanvoer van omega 3-vetzuren uit voeding(-ssupplementen). Vegetariërs doen er goed aan naast lijnzaadolie een voedingssupplement met DHA uit algen te gebruiken. 

 

Een mooi voorbeeld van het belang van visolie
 


De kwaliteitsbeoordeling van visoliesupplementen
Om topkwaliteit van de visolie te kunnen garanderen, moeten de producten op diverse parameters getest worden waaronder de TOTOX-waarde (totale oxidatiewaarde). Deze moet voldoen aan de maximale waarden opgesteld door de Global Organization for EPA and DHA (GOED). De aanvullende parameters die gemeten moeten worden, zoals zuurgetal en zware metalen, tonen zowel de versheid, maar ook de zuiverheid van de visolie aan. Daarnaast moeten visolieproducten altijd geanalyseerd worden door onafhankelijke laboratoria. Daarmee kunt u zeker zijn van de allerhoogste kwaliteitseisen.


Hoe vers is mijn visolie: de TOTOX-waarde     Hoe zuiver is mijn visolie: hoeveelheid contaminanten     Monografie van GOED

Afbeelding van Wat is het belang van visolie?