Biosfeer Groede, specialist in biologische teelten

Biosfeer Groede is specialist in kleinschalige biologische kruidenteelten. Ieder jaar worden er een groot aantal kleinschalige teelten uitgevoerd op 7 ha. Zeeuwse kleigrond. De teelten omvatten medicinale en aromatische kruiden, een groentetuin, een wijngaard, een hoogstamboomgaard, vele geneeskrachtige planten, een gemmo-bos, bessenteelt, artisjokken, tarwegras, een onverwarmde kas van 120 m2 met geneeskrachtige planten, vijgen, olijven en allerlei kiemplanten op de volle grond.

 

Biosfeer Groede is SKAL-gecertificeerd met SKAL-nummer 026872 en mag het internationale logo voeren. Zie hier het SKAL-certificaat. Daarnaast is Biosfeer Groede, in samenwerking met bureau KTBA, sinds 8 september 2016 FSSC22000-gecertificeerd. U vindt hier hun FSSC22000-certificaat. Sinds 1 augustus 2016 voldoet Biosfeer Groede aan GMP+ voor Good Manufacturing Practices

 

Door het telen op de volle grond en de nodige aandacht is de smaak en het gehalte aan inhoudstoffen maximaal. De ligging vlak achter de duinen van de Zeeuws-Vlaamse kust, de vele zonuren en de zware en rijke kleigrond helpen hieraan mee. Onkruiden bestaan nagenoeg niet bij Biosfeer Groede, op specifieke plaatsen koestert Biosfeer Groede hun paardenbloemen, kamille, heermoes, mur, etc. De teeltmethode is maximaal aangepast op de grondsoort, het klimaat en onze duurzame principes. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn biodiversiteit, extensief grondgebruik en bodemleven. Omdat het bedrijf zelf geen dieren heeft, zijn de gebruikte meststoffen plantaardig.

 

Alle teelten op de boerderij zijn biologisch gecertificeerd. Dit geldt ook voor de verwerking op hun eigen bedrijf tot halffabricaten en eindproducten zoals tincturen en gemmotherapie.

 

Uniek samenwerkingsverband met Marleen Herbs in Tasmanië
Biosfeer Groede heeft het grootste assortiment biologisch gecertificeerde plantaardige tincturen en gemmopreparaten van Nederland. Door het unieke samenwerkingsverband met Marleen Herbs of Tasmania kan Biosfeer het hele jaar door verse medicinale kruiden telen uit verschillende klimaatzones. Direct na de oogst verwerken ze hun kruiden zelf.

Afbeelding van Biosfeer Groede, specialist in biologische teelten